Concerten & activiteiten

Concerten

14.4.2022 J.S. Bach Mattheus Passie, Zieuwent

16.4.2022 Oratorium Van liefde ongekend, Bunschoten

13.5.2022 Barok in de Mariënburgkapel: Histoire de la flute, Nijmegen

25.6.2022 Bilthoven: Histoire de la flute

5.7.2022 Utrecht: Histoire de la flute

Klik hier voor meer informatie

Activiteiten

Cursus

Muziekparade – AMV

wekelijks vanaf 9 maart tot 29 juni 14:00 – 14:45


Omschrijving: 

Tijdens deze cursus van 13 lessen wordt veel muziek gemaakt. De kinderen leren een aantal instrumenten kennen en ze luisteren naar muziek. Spelenderwijs beginnen ze het notenschrift te lezen en bouwen gevoel voor ritme en maat op. Op een leuke manier leren de kinderen veel over muziek.

Wat kun je van de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) verwachten?

Bij iedere les staat  een thema uit de belevingswereld van de kinderen centraal, bijvoorbeeld het weer, dieren of verre landen.  We gebruiken dit thema voor het musiceren als we liedjes zingen, op ritme-instrumenten en blokfluit spelen, maar ook als we naar muziek luisteren en verschillende instrumenten leren kennen. Voorop staat natuurlijk het plezier van het zelf muziek maken en het nieuwsgierig ontdekken van muziek, dat het kind misschien nog niet kent!

Cursusdata: Woensdagmiddag, van 09 maart t/m 29 juni. Behalve 27 april en 4 mei van 14.00-14.45 uur

Aantal bijeenkomsten: 13

inschrijven via Cursusproject Bunnik: https://www.cursusprojectbunnik.nl/event/muziekparade-algemene-muzikale-vorming-voor-kinderen/

Cursus:

A Midsummernight’s Dream – een opera van Benjamin Britten

27 mei – 19:30 tot 3 juni – 21:15

Omschrijving: In de tijd van sprookjes en legenden beleven we de midzomernacht: in een bos vlakbij Athene leven de elfen. Hun koning Oberon en koningin Titania hebben ruzie: Titania is verliefd op een mensenjongen! Daarnaast zwerven veel andere wezens door het bos en in de magische midzomernacht neemt het turbulente verhaal zijn loop. De liefde wordt bezongen in al haar facetten: verliefdheid, ontrouw, verdriet en verzoening. In de cursus duiken we in het verhaal, beluisteren de magische muziek van Benjamin Britten’s meest succesvolle opera en belichten enkele scènes zoals de wereld van de elfen met hun speciale klanken, de rustieke wereld van de handwerkers, die stiekem een parodie op de klassieke Italiaanse opera opvoeren.  

Cursusdata: vrijdagavond 27 mei en vrijdagavond 3 juni van 19.30-21.15 uur

Aantal bijeenkomsten: 2, inschrijven via Cursusproject Bunnik

https://www.cursusprojectbunnik.nl/event/2022vj-a-midsummernights-dream-een-opera-van-benjamin-britten/

Extra informatie: Op 11 juni 2022 om 20.00 is er een uitvoering in de Utrechtse Stadsschouwburg (facultatief zelf boeken; niet inbegrepen).

Bekijk hier de filmpjes en foto’s van activiteiten in het afgelopen jaar

Groot leerlingenconcert Stichting Muziek Scherpenzeel 26.6. 2021 in de Grote Kerk, Scherpenzeel, samenstelling van de optredens van de fluitleerlingen

De Chinese Nachtegaal

een sprookje met muziek: AMV groepjes muziekschool Woudenberg en muziekschool Scherpenzeel


Workshop muziekinstrumenten maken,

Cultuurschuur Bunnik
26 september 2020