Over mij

Susanne studeerde dwarsfluit in Hamburg ( Jean- Claude Gerard ), München ( Klaus Schochow)  en Freiburg ( Mirjam Nastasi ). In Freiburg begon ze traverso te spelen en had lessen van Karl Kaiser. Al gauw vond Susanne de klank van de houten fluit met al zijn schakeringen zo mooi, dat ze zich – na haar excellente solistendiploma op de moderne dwarsfluit – in traverso specialiseerde. Ze studeerde Historische Aufführungspraxis in Frankfurt en sloot haar Masterstudie cum laude af.

1997 begon Susanne bij de Chursächsische Philharmonie als eerste Solofluitiste. Het orkest had het doel, de muziek op periodieke instrumenten te spelen en zo nauwkeurig mogelijk de uitvoeringspraktijk na te leven.

 Ze speelde met de barokke en klassieke  traverso soloconcerten, kamermuziek en de grote klassieke orkestliteratuur van Mozart, Haydn en Beethoven. Ze volgde masterclasses van onder andere Konrad Hünteler, Barthold Kuijken, Eric Hoeprich en Michael Schneider.

Om nog meer over oude muziek en de traverso te leren, vervolgde Susanne haar studie in Nederland, met Wilbert Hazelzet. Tegelijkertijd speelde en speelt ze ook in verschillende barokensembles en orkesten zoals Akademie für Alte Musik Berlin, Carl Phillip Emanuel Bach kamerorkest, Concerto Royal Köln, La Stagione Frankfurt, The Amsterdam Baroque Orchestra en Concerto Barocco.

Tijdens haar studie richtte ze samen met Sari Straatsma het Pramea Ensemble op. Sinds 2004 geven Sari en Susanne samen concerten met Pramea Ensemble in binnen- en buitenland.

In 2019 begon Susanne samen met Anastasia Anufrievea in het Ensemble Des Nuances te spelen, ze treden nu veelvuldig in Nederland op, een concertreis naar Duitsland kon helaas door Corona niet doorgaan.

Naast haar concerten geeft Susanne fluitlessen, zowel met de moderne fluit, als ook met de traverso. Ze werkt sinds 2002 bij de muziekscholen in Woudenberg en Scherpenzeel. Hier geeft ze ook AMV en blokfluitlessen. In haar lessen staat het plezier van het muziek maken voorop en wil ze de leerlingen vooral de vaardigheden meegeven, om hun emoties in muziek uit te drukken.