Histoire de la flute!

In het concert “Histoire de la flute ” laten we een oude muziek weer tot bloei komen. We nemen u mee naar in Parijs ten tijde van Lodewijk de XIVe en spelen prachtige barokke muziek, die toen in de concerts spirituels geklonken heeft. Met een traverso uit de tijd van Frederick de Grote spelen we muziek van Wilhelm Friedemann Bach, de oudste zoon van Johann Sebastian Bach. Hij woonde en werkte in Dresden en kende daar beroemde fluitisten zoals J.J.Quantz en P.G. Buffardin. Misschien schreef hij deze Sonate voor hen? In zijn muziek bloeien de emoties op, zijn stijl is extravagant als een prachtig bouquet in een bloemstilleven.

In het Duo Brillant van Friedrich Kuhlau laten we de klassieke fluit met 7 kleppen klinken. Kuhlau heeft veel voor zijn eigen instrument, de fluit geschreven. Volgens Schubert horen we hier ongekende melodiek en de ongelofelijke kracht van expressie, die zijn stukken tot kleine meesterwerken maakt.

Susanne en Anastasia spelen de muziek op authentieke instrumenten, de Franse muziek op een fluit van Hotteterre, de hoog barokke composities op een traverso van Grenser en de klassieke muziek op de kleppenfluit. In het concert vertellen ze over de geschiedenis van de fluiten, over de componisten en de verschillende vorstenhoven en steden en natuurlijk de muziek. Zo kunt u niet alleen van een muzikale reis genieten, maar ook verschillende stijlen in de muziek leren kennen en een klein kijkje nemen in de muziekgeschiedenis.