Ensemble des Nuances

Het ensemble Des Nuances bestaat uit Anastasia Anufrieva en Susanne Wendler. Allebei spelen traverso, de oude houten dwarsfluit. Voor sommige concerten en projecten wordt het ensemble met cello en viola da gamba of klavecimbel uitgebreid.

Susanne en Anastasia hebben zich in het spelen van oude dwarsfluiten verdiept. Vooral de klank van deze instrumenten met alle fascinerende kleuren en schakeringen willen ze weer tot leven brengen. Ze bespelen drie verschillende traverso’s: de Hotteterre fluit, het barokke traverso en de klassieke kleppenfluit. Iedere fluit heeft zijn eigen klank met veel verschillende nuances.

Anastasia en Susanne hebben zich bij orkestprojecten leren kennen, allebei hebben in Utrecht bij Wilbert Hazelzet Oude Muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten gestudeerd.

Voor ieder concert stellen ze een thema centraal stellen en zoeken daarvoor de passende muziek. Vaak is daarvoor een ontdekkingsreis door (online- ) bibliotheken nodig- we vinden dan altijd componisten, die veel te weinig gespeeld worden. Graag willen we deze muziek weer laten klinken en proberen in onze concerten bekende en minder bekende componisten naast elkaar te zetten.

In concerten van het ensemble Des Nuances komt de geschiedenis in klinkende noten tot leven, zo hebben ze verschillende programma’s:  

Muziek in Nederland: bekende en onbekende muziek uit de Lage Landen

Klik voor meer informatie

Op reis: een ontdekkingsreis door Europa van het barok tot de klassieke tijd.
Klik voor meer informatie! 

Muziek aan het hof van St Petersburg, een kleine geschiedenis van de tsaren en tsarina’s, die met andere Europese koningen om componisten en musici wedijverden.

Muziek rondom de Oostzee, muziek van componisten, die in het Noorden leefden en werkten

Muziek uit de Giedde verzameling, Werner Hans Rudolph Rosenkrantz Giedde richtte in Kopenhagen een grote muziekbibliotheek op, waarin hij van alle vooraanstaande componisten werken probeerde op te nemen – een grote schat aan zelden gespeelde muziek.

Muziek aan het hof van Frederick de Grote, Frederick de Grote was zelf fluitist en liefhebber van muziek, in zijn kasteel Sans Souci klonk iedere avond een nieuw concert

Muziek uit Dresden, hier regeerde August der Starke, hij had een prachtig hoforkest met de beste fluitisten in die tijd: Gabriel Buffardin, Johann Joachim Quantz en Johann Baptist Wendling

Histoire de la flute, klinkende geschiedenis van de fluit: Franse muziek op de Hotteterre fluit, barokke muziek op de barokke traversfluit, klassieke muziek met de kleppenfluit. We spelen werken van J. Chr. Naudot, W. de Fesch, W.F. Bach, F. Kuhlau en W.A. Mozart.

Concert met Des Nuances boeken ?
Via het contactformulier kunt u een concert met Des Nuances aanvragen. We nemen zo spoedig mogelijk contact op

Hier is een voorproefje van ons!

Locatelli, Sonate nr. 4, deel 1
Locatelli, Sonate nr. 4, deel 2
G. Ph. Telemann, Sonate nr. 4, deel 1
Paul Wranitzky Duetto 3 in G-Dur, Allegro