Home

Heb je ons kerstconcert gemist? Beluister een paar voorbeelden op de ensemble site en kom dan naar het volgende concert!

Schrijf je in voor lessen of een cursus!

Dwarsfluitles voor jong en oud!

Kijk hier voor een intro dwarsfluit:

Blokfluitlessen individueel of in een groep

Bekijk hier een introductie over de blokfluitlessen

Leer traverso spelen!

Nieuwe cursussen:

Muziekparade deel 2

Algemene Muzikale Vorming voor kinderen

vervolgcursus op deel 1, begin januari 23

inschrijven via het Cursusproject Bunnik

https://cursusprojectbunnik.nl/events/categorie/kinderactiviteiten/

Kijk hier voor een intro over de Muziekparade:

Carnaval van de Dieren – Camille Saint Saens

Heb je zin in carnaval ? Kom dan meevieren met de dieren en leer de muziek van Camille Saint Saens kennen, waarmee de dieren een grote carnavals optocht houden.

De dieren wachten allemaal op hun koning: de leeuw – eindelijk komt hij! We kunnen zelfs als leeuwen paraderen en zingen de koninklijke melodie mee. Ook andere dieren leren we goed kennen zoals de haan en de kippen, de ezel, de vissen en de kangaroe’s. De fossielen klinken heel spannend – herken je de melodie?

Kortom we maken er een groot dierenfeest van!

Iedereen is welkom om in 5 lessen deze mooie muziek beter te leren kennen!

Inschrijven via het Cursusproject Bunnik:

Cursus Notenlezen

In deze cursus gaan we met het noten leren lezen aan de slag. Op speelse manier wordt de notenbalk uitgelegd en leren de kinderen aan hand van voorbeelden en liederen muziek lezen en in klank omzetten. Kleine muziekraadsels helpen erbij. We gaan met boomwhackers en met de vloerpiano aan de slag om de noten tot leven te wekken.

Als de kinderen het principe te pakken hebben, gaat het snel, dan kunnen we (bijna) alle muziek lezen en in klank omzetten.

De cursus is bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5, in ieder geval moeten de kinderen al kunnen lezen. Inschrijven via het Cursusproject Bunnik