Op Reis

Des Nuances

In het ensemble Des Nuances van Anastasia Anufrieva en Susanne Wendler staat de traverso, de oude houten dwarsfluit centraal.Susanne en Anastasia willen de oude dwarsfluiten weer tot klinken brengen en hun fascinatie voor de klank met het publiek delen. Ze bespelen drie verschillende traverso’s: de Hotteterre fluit, de barokke traverso en de klassieke kleppenfluit. Iedere fluit heeft zijn eigen klank met veel verschillende nuances.

Anastasia en Susanne hebben elkaar bij orkestprojecten leren kennen. Allebei hebben in Utrecht bij Wilbert Hazelzet Oude Muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten gestudeerd.

In het concert “Op reis” maken we een muzikale tocht langs vorstenhoven van Europa en Rusland. We nemen u mee naar de barokke pracht en praal aan het hof van Versailles, U reist naar Duitsland: naar de Hanzestad Hamburg met zijn kerken, theaters en rijke burgers, waar Georg Philipp Telemann zijn muziek componeerde. Daarna gaat de reis verder naar het Noorden, naar St Petersburg aan het hof van Tsarina Katharina de Grote. De tsarina haalde haar lievelingscomponist Cimarosa uit het verre Italië naar Rusland. Hij kon niet aan het Noorden en de kou wennen, maar schreef er toch fantastische opera’s en kamermuziek. Laatste station op de reis is Zweden: hier studeerde Paul Wranitzky muziek bij Johann Martin Kraus. Wranitzky neemt u mee op weg naar de klassieke muziek, u ontdekt hier al Mozart en Beethoven in de fluitduetten.

hier kunt u al een voorproefje beluisteren:

D.Cimarosa,Siciliano

W. De Fesch Sonata op 9 Nr VI, Vivace